Veelgestelde vragen

Waarom zit er suiker in Eat Natural?

Eat Natural staat voor natuurlijke producten, oftewel het gebruik van zoveel mogelijk onbewerkte producten. Zo worden de noten en zaden zo licht mogelijk geroosterd en de honing zo laag mogelijk verhit om de goede eigenschappen van de natuurlijke ingrediënten te behouden. Op deze manier doen deze ingrediënten daadwerkelijk wat voor je gezondheid.

Eat Natural staat dan ook niet voor suikervrij, maar er wordt geen suiker gebruikt om te zoeten maar juist honing. Suiker wordt uitsluitend in minimale hoeveelheid functioneel gebruikt om bijvoorbeeld de rijst crisp krokant te houden en te conserveren zodat de producten niet na een week oud worden, of bijvoorbeeld om de repen bijeen te houden (met het bakken van de repen zou honing eruit lopen dus heb je een beetje suiker nodig om de ingrediënten aan elkaar te laten plakken).

Het ‘hoge’ suikerpercentage in de voedingswaarden tabel komt vaak voornamelijk uit honing en gedroogd fruit maar omdat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen deze suikers lijkt het aantal gram hoog.

We noemen de Eat Natural producten dan ook verantwoord als je ze tegenover een candybar zet, waar het percentage witte suikers veel hoger zijn en suiker gebruikt wordt om het product te zoeten.

Uiteraard blijven we de mogelijkheden van natuurlijke producten toevoegen die het suikergehalte kunnen verlagen onderzoeken.